Pripravite vozilo za pomlad in poletje v Avtoromi!

09/03/2020

 

Pomlad in hitrejša vožnja išče izpravnost

Veste v kakšnem stanju je vaš avtomobil? Pozitivno na to vprašanje lahko odgovorijo samo tisti, ki redno vzdržujejo svojo vozilo in na ta način med drugim, skrbijo za varnost drugih voznikov. In zato je potrebno tudi najbolj preproste nasvete upoštevati, ker če vozilo ni v brezhibnem stanju, je lahko ogroženo življenje Vas in drugih voznikov.

Po zimskih razmerah, vozilo kaže sledi utrujenosti in v spomladanskih mesecih je prisotne več hitrosti in dinamične vožnje, zato je potreben pregled in priprava vozila na prihajajoče mesece.

Čiščenje vozila

Tako kot se nam je lepo sprehajati poleti, tako je vozilu lažje prenesti toplo in suho vreme. Sneg, nizke temperature, sol, pesek, kamen… Vse to agresivno deluje na podvozje avtomobila, ampak vidne posledice so na karoseriji; kot so barve, plastike, gume, železo, gume okrog oken, pa tudi sama stekla. Umazanija se z vlago prikaže na vseh delih vozila in po zimskih mesecih izgleda utrujeno in obrabljeno. Zato je potrebno temeljito oprati in obdelati z ustreznimi sredstvi.

V naših poslovalnicah najdete vse, kar je odlično za nego vozila, znamke Sonax, Mannol in ostalih proizvajalcev ter druge izdelke; šamponi, tekočine za stekla, sredstva za poliranja in podobno.

pranje

Brisalci

Dober brisalec pomeni dober pogled naprej, in vsi smo vsaj enkrat uporabili postopek strganje ledu s pomočjo brisalca ali metlice. Pomagalo je, pospešili ste postopek, vendar ste zagotovo poškodovali brisalec, zaradi katerega ne briše popolno. Velika razlika je v kvaliteti brisalca za japonske, korejske in nemška vozila, za katere najdete nadomestne izdelke. Izplača se poiskati najboljšo rešitev za vaš avtomobil, ker brisalec čisti steklo, skozi katerega gledate.

V naših poslovalnicah lahko najdete metlice za vse tipe vozila različnih proizvajalcev, med drugim Valeo, Bosch in druge.

metlice

Filter notranjega prostora

Visoke temperature, veliko cvetnega prahu v zraku in ventilator notranjega prostora v polnem pogonu. Pomlad je vsekakor čas, da preverimo »pljuča avtomobila« še posebej, če filtri nekaj časa stojijo, polni in preobremenjeni. Takšne, bi bilo dobro zamenjati vsako leto.

V Avtoroma poslovalnicah je velika izbira filtrov zraka kabine, med drugim najbolj priznanih svetovnih proizvajalcev kot so Mahle Original, Bosch, Purflux, Herth+Buss Jakoparts, Valeo, SiVento, TQ.

filter

Geometrija kolesa

Pomlad in poletje pomeni večjo hitrost gibanja, in vsakdo izmed nas je v času zime trčil v robnik. Zato je vedno priporočljivo, da uskladite poravnavo koles in pregledate dele podvozja. Podvozje vpliva na vozne lastnosti, porabo goriva in obrabo pnevmatik, vendar ga lahko vedno nagradimo z dobro investicijo.

V Avtoroma poslovalnicah lahko najdete dele podvozja Meyle, Febi Bilstein, Japanparts, KYB, Lemforder, Malo, Moog, Sachs, SNR, SKF, TRW, Topran in druge.

kolesa

Gume

Po spolzki zimski vožnji in nizko oprijemljivi spomladi pri voznikih velikokrat vzbudi zaupanje in pogum za hitrost. Vendar pa so različne slovenske ceste in različne vremenske razmere dejansko bolj nevarni od zimskih razmer. Redki so vozniki, ki bi bili pripravljeni na štiri ali pet različnih vrsti asfalta v samo nekaj deset kilometrov. Zato preverite oznako DOT na gumah, globino profila in generalno stanje pnevmatik. Na koncu, investirajte za popravilo pnevmatik in imejte v mislih, da tlak v gumah kontrolirate kadar so gume hladne.

V naših poslovalnicah imamo po naročilu gume za vsa osebna vozila vseh svetovno znanih znamk kot so Bridgestone, Continental, Sava, Goodyear, Michelin ter druge.

gume

Zavore

Vas kdaj zanaša v eno stran kadar močno zavirate? Če je temu tako, potem bodite prepričani, da boste imeli na mokri podlagi veliki problem z zaviranjem, pogosto pri visoki hitrosti. Preverite zavorni sistem, ploščice in zavorne diske, kot tudi zavorno tekočino. Ponudba ploščic in zavornih diskov je zelo velika, zato se izplača vložiti v kvaliteten izdelek, primeren vašemu stilu vožnje.

zavore

Klimatska naprava

Temperatura ne sme biti višja od 25 stopinj Celzija, da bi v kabini bilo zelo vroče. Dovolj je samo nekaj dni spomladanskega sonca in vaša klima ne bo delovala pravilno. Torej, poskrbite da je količina hladilnega plina dovolj, da vam ga ne zmanjka ko je to najbolj potrebno.

V naših poslovalnicah preverite vse potrebno za Vaš sistem klime.

klima

Družabna omrežja

Pošljite nam E-mail